среда, 18. децембар 2013.

MED I SUSAM- slatka kombinacija za bolju potenciju!


Rečenica ‘Sezame, otvori se’ ima čarobnu moć da učini blago dostupnim. Tako se barem smatra u istočnjačkoj kulturi, a veruje se da je razlog tome taj što su ljudi znali kakvo bogatstvo zdravlja u sebi krije malo seme susama.

Još od davnina se znalo kako je seme susama izuzetna namirnica. Znamo da je susam bio jedna od najvažnijih kultivisanih biljaka u veličanstvenim vavilonskim visećim vrtovima. 

Njegove semenke su se koristile u pečenju kolača, slatkiša, alkohola pa čak i vina. Žene su mešale semenke s medom i jele taj slatkiš da bi stimulisale svoje polne žlezde.

 Danas dokazana svojstva slatkiša od susama

Američka doktorica Dr. Formica iz Old Bridža u Nju Džersiju, kaže kako je uspešno tretirala brojne slučajeve koje je nazvala ‘sindrom udatih žena', a koje objašnjava kao stanje umora i nevoljnosti prema poslu i polnom odnosu, što je često praćeno nervozom, nesanicom, glavoboljom i bolovima u leđima.

Već ovdje započinje priča o lekovitom delovanju susama

Lek koji je Dr. Formica propisala sastoji se od soli kalijuma i soli magnezijuma, soli asparaginske kiseline. Analizom slatkiša od susama i meda, koji su jele žene Vavilona, došlo se do zaključka kako je med bogat asparaginskom kiselinom te da je seme susama pravi mali izvor kalijuma i magnezijuma. Zajedno, med i susama daju bogatu kombinaciju kalijumovih i magnezijumovih soli, kao i soli asparaginske kiseline.

Delovanje leka

Doktorica navodi u svom izveštaju kako je postigla pozitivne rezultate kod čak 87% pacijenata primjenjujući ovaj tretman kroz četiri do šest nedelja. Promena je kod pacijenata, prema njenim rečima bila značajna. Žene su postale vedrije, živahne i polno aktivnije.

Ipak, Dr. Formica objašnjava kako ovaj tretman nije prikladan u svim slučajevima, jer hronični umor može biti simptom bolesti ili rezultat nekih psiholoških problema.

Kako pripremiti slatkiš – afrodizijak?

U jednu činiju stavite šoljicu mlevenog semena od susama. Postepeno u činiju dodajete med i mešati. Ako želite dodati malo arome, stavite malo vanile, putera od kikirikija ili nešto slično. Od smese oblikujte male kuglice, stavite ih na pleh za pečenje kolača i držite u hladnjaku.



Recept za vitalnost



Recept koji će vam povećati vitalnost, pomiješajte dve šoljice mlevenog susamovog semena sa četvrtinom šoljice suamovog ulja u velikoj činiji. U to dodajte dvije male kašičice meda, i kapljicu ekstrakta vanile. Smesu dobro umešajte sve dok masa ne postane glatka. U to dodajte fino naseckane urme, i sve oblikujte u male komadiće i stavite ufrižider.

Sigurni smo da će vam se ova poslastica dopasti. Em je ukusna, em delotvorna! 


1 коментар:

  1. MED I SUSAMOVO SEME,SAMO OD SEBE IMAJU IZUZETNO DOBRO DEJSTVO ZA ORGANIZAM HRANIGA I JEDNO I DRUGO....A SPOJITI NJIH I NAPRAVITI ''PASTU''PA KUGLICE..ONDA IMAJU JOS BOLJI EFEKAT ZAJEDNO...MOZDA POSTOJI SINERGIZAM I POSTOJI ,AKO ZAJEDNO KORISTIMO DVE SUPSTANCE .I VISE NJIH...SMOKVE..URME..ORASI..LANENO SEME..ITD. PO BOLESTIMA ZAVISI STA HOCEMO DA LECIMO! I ZA OSTEOPOROZU POSTOJI MESAVINE TE STVARI U KUGLICAMA.UKUSNE ZA JESTI..I JOS VAZNIJE DA SU ORGANSKI LEKOVI KOJI POMAZU ORGANIZMU 100%! SAMO NJIH MORAMO REDOVNO KORISTITI..JESTI!!

    ОдговориИзбриши