петак, 4. децембар 2015.

Lečenje vazduhom iz košnice "AIR THERAPY"



U velikom broju zemalja sveta postoji poseban zdravstveni tretman poznatiji kao AIR THERAPY, tačnije, terapija vazduhom iz košnice koja ima sjajne efekte u lečenju mnogih bolesti respiratornog sistema. Kako bismo vas bolje upoznali sa ovom metodom lečenja, evo detaljnijih  informacija o samom tretmanu.

Pčele svojim kretanjem i radom u košnici proizvode AEROSOL.
Aerosol  sadrži eterična ulja propolisa, meda i voska, matičnog  mleča, perge, aromatične materije i fitoncide cvetova, nektara i voska, koji se oslobađaju iz košnice, dezinfikuju vazduh  oko pčelinjaka u prečniku do 200 m. Takva mikroklima poboljšava stanje bolesnika,povećava apetit, poboljšava san i raspoloženje. 

Vazduh iz košnice stimuliše organe  za disanje, želučano-crijevni i kardiovaskularni i nervni sistem.  Aerostimulansi iz košnice povećavaju radnu sposobnost, poboljšavaju rad pluća, povećavaju imunitet organizma.


Zašto onda ne bismo koristili aerosol iz  košnice u lekovite svrhe?

Za bolesnike sa bronhijalnom astmom, bronhitisom, alergijom na polen, hroničnim oboljenjem pluća, oslabljenim imunitetom, velikom osetljivosti na infekcije, infekcijom respiratornog trakta, hroničnim glavoboljama, migrenom, stresom, depresijama – ovo je lekovita procedura.


E. A. Ludjanski iznosi, da inhalacija sa vazduhom  iz košnice pozitivno deluje na alergijska obolenja i bolesti povezane sa ozračenjem, intoksikacijom i drugim ekološkim zagađenjima.

Osoba koja prima inhalaciju mora da udiše vazduh iz košnice kroz priključak a izdiše kroz nos, da ne bi remetila mikroklimu  košnice.

Inhalacija na pčelinjaku moguće je sprovesti cele godine. Procedura traje 15-20 minuta (poželjno dva puta na dan) u toku  tri nedelje.

Trebalo  bi  da pčelari na svom pčelinjaku naprave takvo mesto za apiterapiju,  API-KOMORE  ili  se terapija sprovodi u  apiterapeutskim centrima  za lečenje kao što ih ima u  Sloveniji, Nemačkoj,Turskoj, Rumuniji, Rusiji.

Ova praksa još uvek nije razvijena kod nas ali se nadamo da će se to uskoro promeniti.



2 коментара: