Poboljšajte kognitivne funkcije i pamćenja uz matični mleč
O znacaju koji matični mleč ima za naš organizam postoji mnoštvo tekstova i publikacija. Kako bismo vam prezentovali jedan deo tih radova i sa vama podelili što vise informacija, predstavljamo rad poznatog autora Villiama Rudolpha na temu upotrebe matičnog mleča za pobolj[anje pamćenja.
Autor Vilijam Rudolph je prirodni entuzijasta koji uživa u istraživanju I učenju o prirodnim zdravstvenim pristupima, strategijama I tehnikama dugovečnosti, prirodnim načinom postizanja vrhunskih perfomansi.
U početku, kada se
matični mleč posmatra kao strategija za popravljanjem funkcija
mozga, moze se čininti nemogućim. Imajte na umu, da je ovaj poklon pčele,
zaista jedan od moćnih pčelinjih proizvoda , vrlo je potentna I koncentrisana tako da malo po malo
postiže svoj efekatako se pravilno koristi.
Matični mleč je moćna nutrivno složena namirnica
sa mogućnosti da umanji mnoge nedostatke u ishrani i da pomogne ljudima
da brzo prevaziđu mnoge zdravstvene probleme sa kojima se susreću godinama.
Matični mleč je
veoma cenjen pčelinji proizvod zbog
mogućnosti da utiče na mozak. Bez obzira da li ste student kome treba veća
koncentracija za pripremu ispita ili ste
direktor sa ogromnim zahtevima koji supred vama, ili ste dobili pogubnu
dijagnozu da imate Alchajmerovu bolest, matični mleč je u mogućnosti da vam
donese radikalne rezultate koji će vas zaviditi.
Veza
Matičnog mleča I Acetilholina
Matični mleč je kremasta, mlečna substanca koju proizvode pčele radilice za razvoj I negu matice. Na ovoj hrani
,matica obično raste I veća je za 40 % I živi 40 puta duže od
pčele radilice. Matični mleč nije samo hrana za maticu, to je njena
strategija za dug život.
Struktura I sastav matičnog mleča je toliko
jedinstvena da je čovek ne moze
sintetisati ni u jednoj
laboratoriji. Jedina laboratorija koja je sposobna da proizvede tako izvanrednu jedinstvenu substancu je pčelinja košnica.
Ova superhrana, obogaćena proteinima, bogata vitaminima
B kompleksa, sadrži jos mnogo drugih
minerala I hranljivih materija. Jedan od
glavnih sastojaka matičnog mleča koji koji je važan za poboljšanje pamćenja I
osnažujucu mentalnu oštrinu je acetilholin.
Acetilholin je
prvi neourotransmiter ikada otkriven. Nalazi se u mozgu, kičmenom stubu I širem
delu nervnog sistema. Reguliše memoriju
i potreban je da prenosi nervne impulse od ćelije do ćelije.
Zanimljivo je da
je matični mleč jedini prirodni izvor čistog acetilholina. Optimalni nivoi
acetilholina u mozgu su povezani sa poboljšanjem pamćenja, fluidnosti
misli I poboljšanjem kognitivnih sposobnosti .
I ako konvencionalna medicina izjavljuje da ne postoji
lek za Alchaimerovu bolest, matični mleč moze ponuditi znatne koristi.
Alchaimerova bolest je progresivna, degenerativna, neurološka bolest za koju se
smatra da je neizlečiva.
Na žalost, broj obolelih svake godine raste,
kao i broj mladih koji se sve više žale na rasejanost i zaboravnost.
Mnogi ljudi misle da je to normalno, nametnuto brzim tempom života, ali se problemi pamćenja ne smeju zanemariti! Alchajmerova bolest počinje podmuklo sa, naizgled, naivnim zaboravljanjem stvari, i dovodi do nemogućnosti za vođenje nezavisnog života...
Mnogi ljudi misle da je to normalno, nametnuto brzim tempom života, ali se problemi pamćenja ne smeju zanemariti! Alchajmerova bolest počinje podmuklo sa, naizgled, naivnim zaboravljanjem stvari, i dovodi do nemogućnosti za vođenje nezavisnog života...
Pogađa ljude nakon
65. godine i četvrti je vodeci uzrok smrti medju odraslima.
Patologija
Alchaimerove bolesti uključuje prisustvo vanćelijskih plakova (nakupine mrtvih
i umirućih nervnih ćelija) i unutar ćelijskih „neurofibrinskih niti“ (upleteni
fragmenti proteina unutra nervnih celija). Ovi plakovi i vlaknasti upleteni u
mozgu prekidaju komunikaciju i inhibiraju proizvodnju acetilholina. To dovodi
do gubitka pamćenja, anksioznosti, razdražljivosti i poteškoća u misaonom toku.
Većina
tradicionalnih tretmana zapadne medicine nastoji da se poveća nivo acetilholina
u mozgu kod Alchaimerove bolesti. Današnji
lekovi pokušavaju veštački da povećaju nivo acetilhoina inhibiranjem
enzima koji dovode do raspada ili razgradjivanja acetilholina.
Matični mleč, moze prirodno povisiti nivo acetilholina
bez nuspojava koje su često povezane sa upotrebom farmaceutskih lekova,
puput mučnine I toksičnosti na jetru.
Može se naći u svom prirodnom
obliku, I direktno se uzima pod jezik. Savremni napredak tehnologije omogućio je
da je dostupan u zamrznutom, praskastom obliku koji je savršen za mešanje sa
medom.
Improve
Cognitive Function and Memory with Royal Jelly
by:
William Rudolph
By William Rudolph for Apitherapy Commission of Apimondia
Dr Verica Milojković
Specijalista opšte
medicine / Licencirani apifitoterapeut
Predsednik Srpskog
Apiterapeutskog Društva
Predsednik komisije za
apiterapiju SPOS-a
Predsednik komisije za
edukaciju iz apiterapije “INTERNATIONAL FEDERATION of APITHERAPY”
(IFA)
W www.apiterapija.rs
Blog http://drvericamilojkovic-apiterapija.blogspot.com/
FB https://www.facebook.com/ApiterapijaSrbijaDrVericaMilojkovic
W www.apiterapija.rs
Blog http://drvericamilojkovic-apiterapija.blogspot.com/
FB https://www.facebook.com/ApiterapijaSrbijaDrVericaMilojkovic