среда, 2. октобар 2019.

Matični mleč I Alchaimerova bolest


Poboljšajte kognitivne funkcije i pamćenja uz matični mleč

O znacaju koji matični mleč ima za naš organizam postoji mnoštvo tekstova i publikacija. Kako bismo vam prezentovali jedan deo tih radova  i sa vama podelili što vise informacija, predstavljamo rad poznatog autora Villiama Rudolpha na temu upotrebe matičnog mleča za pobolj[anje pamćenja.

Autor Vilijam Rudolph je prirodni entuzijasta koji uživa u istraživanju I učenju o prirodnim zdravstvenim pristupima, strategijama I tehnikama dugovečnosti, prirodnim načinom postizanja vrhunskih perfomansi.

Matični mleč je moćna nutrivno složena namirnica  sa mogućnosti da umanji mnoge nedostatke u ishrani i da pomogne ljudima da brzo prevaziđu mnoge zdravstvene probleme sa kojima se susreću godinama.



 Matični mleč je veoma cenjen pčelinji proizvod  zbog mogućnosti da utiče na mozak. Bez obzira da li ste student kome treba veća koncentracija za pripremu ispita  ili ste direktor sa ogromnim zahtevima koji supred vama, ili ste dobili pogubnu dijagnozu da imate Alchajmerovu bolest, matični mleč je u mogućnosti da vam donese radikalne rezultate koji će vas zaviditi.

 Veza  Matičnog  mleča I  Acetilholina
Matični mleč je kremasta, mlečna substanca  koju proizvode pčele radilice  za razvoj I negu matice. Na ovoj hrani ,matica obično raste I veća je za 40 % I živi 40 puta duže  od  pčele radilice. Matični mleč nije samo hrana za maticu, to je njena strategija za dug život.

 Struktura I sastav matičnog mleča je toliko jedinstvena da je čovek ne moze  sintetisati  ni u jednoj laboratoriji. Jedina laboratorija koja je sposobna da proizvede tako izvanrednu  jedinstvenu substancu je pčelinja košnica.

Ova superhrana, obogaćena proteinima, bogata vitaminima B kompleksa,  sadrži jos mnogo drugih minerala I hranljivih  materija. Jedan od glavnih sastojaka matičnog mleča koji koji je važan za poboljšanje pamćenja I osnažujucu mentalnu oštrinu je acetilholin.



 Acetilholin je prvi neourotransmiter ikada otkriven. Nalazi se u mozgu, kičmenom stubu I širem delu  nervnog sistema. Reguliše memoriju i potreban je da prenosi nervne impulse od ćelije do ćelije. 
Zanimljivo je da je matični mleč jedini prirodni izvor čistog acetilholina. Optimalni  nivoi  acetilholina u mozgu su povezani sa poboljšanjem pamćenja, fluidnosti misli I poboljšanjem kognitivnih sposobnosti .
I ako konvencionalna medicina izjavljuje da ne postoji lek za Alchaimerovu bolest, matični mleč moze ponuditi znatne koristi. Alchaimerova bolest je progresivna, degenerativna, neurološka bolest za koju se smatra da je neizlečiva.

 Na žalost, broj obolelih svake godine raste, kao i broj mladih koji se sve više žale na rasejanost i zaboravnost.
Mnogi ljudi misle da je to normalno, nametnuto brzim tempom života, ali se problemi pamćenja ne smeju zanemariti! Alchajmerova bolest počinje podmuklo sa, naizgled, naivnim zaboravljanjem stvari, i dovodi do nemogućnosti za vođenje nezavisnog života...
 Pogađa ljude nakon 65. godine i četvrti je vodeci uzrok smrti medju odraslima.


Patologija Alchaimerove bolesti uključuje prisustvo vanćelijskih plakova (nakupine mrtvih i umirućih nervnih ćelija) i unutar ćelijskih „neurofibrinskih niti“ (upleteni fragmenti proteina unutra nervnih celija). Ovi plakovi i vlaknasti upleteni u mozgu prekidaju komunikaciju i inhibiraju proizvodnju acetilholina. To dovodi do gubitka pamćenja, anksioznosti, razdražljivosti i poteškoća u misaonom toku.

 Većina tradicionalnih tretmana zapadne medicine nastoji da se poveća nivo acetilholina u mozgu kod Alchaimerove bolesti. Današnji  lekovi pokušavaju veštački da povećaju nivo acetilhoina inhibiranjem enzima koji dovode do raspada ili razgradjivanja acetilholina.

Matični mleč, moze prirodno povisiti nivo acetilholina bez nuspojava koje su često povezane sa upotrebom farmaceutskih lekova, puput  mučnine I toksičnosti na  jetru.

U početku, kada se matični mleč posmatra kao strategija za popravljanjem funkcija mozga, moze se čininti nemogućim. Imajte na umu, da je ovaj poklon pčele, zaista jedan od moćnih pčelinjih proizvoda , vrlo je  potentna I koncentrisana tako da malo po malo postiže svoj efekatako se pravilno koristi.

 Može se naći u svom prirodnom obliku, I direktno se uzima pod jezik. Savremni napredak tehnologije omogućio je da je dostupan u zamrznutom, praskastom obliku koji je savršen za mešanje sa medom.


Improve Cognitive Function and Memory with Royal Jelly
by: William Rudolph
By William Rudolph for Apitherapy Commission of Apimondia


Dr Verica Milojković
Specijalista opšte medicine / Licencirani apifitoterapeut
Predsednik Srpskog Apiterapeutskog Društva
Predsednik komisije za apiterapiju SPOS-a

Predsednik komisije za edukaciju iz apiterapije “INTERNATIONAL  FEDERATION  of APITHERAPY” (IFA)
www.apiterapija.rs
Blog 
http://drvericamilojkovic-apiterapija.blogspot.com/
FB 
https://www.facebook.com/ApiterapijaSrbijaDrVericaMilojkovic




Нема коментара:

Постави коментар