среда, 04. децембар 2013.

LIMUN-prebogat vitaminom C i a uz to uništava ćelije raka!



Limun i sok od limuna su najpoznatiji izvori vitamina C, ali se zaboravlja da limun sadrži i druge lekovite sastojke. Limun pomaže ne samo protiv prehlade nego i protiv mnogih drugih bolesti. Mnogi ga smatraju lekom za sve bolesti. On spada u južno voće i gaji se u toplim krajevima, jer su i biljka i plod osetljivi na hladnoću i niske temperature.

Informacije koje tvrde da je limun lek protiv karcinoma je fascinantan: on potiče od jednog od najvećih proizvođača lekova na svetu, koji tvrdi da posle više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. god. je konstantovano da limun uništava maligne stanice u dvanaest vrsta raka, među kojima je rak debelog creva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Probajte ovo: Iscedite pola limuna, razredite sa pola litre mlake vode i pijte. Jednostavno, alkalizuje telo. 
Korišćenje limuna

Limun (sok i kora) se koristi u ishrani tokom cele godine za pripremanje sokova i čajeva, kao dodatak jelima (kolačima) i kao sredstvo za dezinfekciju i konzerviranje namirnica (voća). Limun je prirodan antioksidans.

Limun se dodaje sirćetu, ali se koristi i za spravljanje likera.

Limun se koristi u kozmetici (kreme i preparati za negu kože), ali i za spravljanje parfema.

Interesantno je da se limun preporučuje i kao sredstvo protiv komaraca.
Limun (citrus) je je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih stanica. Snažniji je 10000 (deset hiljada) puta od hemoterapije.Zašto mi ovo saznajemo tek sada?

Zato što postoje laboratorije koje su zainteresovane za proizvodnju jedne sintetičke verzije koja će im doneti ogromnu zaradu. Vi od sada možete pomoći jednom prijatelju obaveštavajući ga da je limunov sok blagotvoran za sprečavanje te bolesti. Njegov ukus je lep i ne stvara one strašne posledice kao hemoterapija.

limun saksija
Limun u saksiji

Ako imate mogućnosti, zasadite limunovo drvo na terasi ili u vrtu. Koliko ljudi umire dok se ljubomorno čuva ova tajna, da ne bi bili pogođeni multimilioneri velikih korporacija.

Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima.

Možete uzimati limun na razne načine: možete jesti plod, cediti ga i pravite razna pića i kolače. Pripisuju mu se razna svojstva, ali najpovoljniji efekat ima na ciste i tumore.

Limun je dokazani lek protiv svih tipova raka. Smatra se takođe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica, da je efikasan protiv internih parazita i creva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i živčane poremećaje i da deluje antidepresivno.

Način delovanja

Iz navedenih podataka može se zaljučiti da limun treba da se koristi kod mnogih zdravstvenih problema. Najčešće se koristi limunov sok ili limunova kora (ukoliko kora nije prskana hemijskim sredstvima, pesticidima i herbicidima).

Limun se koristi kao dodatak u ishrani, ali i kao sredstvo za konzerviranje namirnica. Naročito je lekovita kombinacija meda i limunovog soka.

Preporučujemo da često pijete limunadu, a da limunov sok dodajete čaju.

Sastojci limuna su pokazali da deluju 10.000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kanceroznih stanica.

Ono što je još iznenađujuće je to što limun uništava kancerogene stanice, a ne utiče na zdrave stanice.
(Научни институт за здравље, L. L. C. ; 819 N. Koz ul., Baltimore, MD, 1201.)

Нема коментара:

Постави коментар