| 
 U vreme raznih proslava i svetkovina, često
  se dešava da popijemo koju čašicu više i eto
  problema. Podugačkoj listi
  neverovatnih svojstava meda stručnjaci su dodali i da je reč o odličnom
  savezniku u borbi protiv posledica preterivanja u konzumiranju alkohola! Kako bi sprečili jako dejstvo alkohola na ljudski organizam, dajemo vam jedan jako koristan savet u vezi korišćenja meda u vreme kada ste uneli više alkohola u svoj organizam. 
Malo je poznato da će „slatkiš" koji proizvode pčele biti odličan
  saveznik posle pijanstva.  
Posle samo dve-tri
  kašičice meda, neka čašica više biće zaboravljena za tren oka, zahvaljujući
  fruktozi koja će ubrzati metabolizam i „proterati" alkohol iz
  tela. Najbolji način da se dejstvo alkohola poništi je taj da u čaši
  mlake vode razmutite dve kašike meda i odmah popijete. Med će neutralisati alkohol koji je već osobođen u krvi i poništiti njegovo dejstvo. 
Probajte, sigurni
  smo da će vas učinak oduševiti! Evo još par korisnih saveta za upotrebu meda. 
Umesto maske za lice
  ili omiljenog proizvoda za negu usana probajte slatki pčelinji proizvod. 
Za čuvenu egipatsku
  lepoticu Kleopatru priča se da se negovala kupajući se u mleku u kojem je
  prethodno rastvoren med.  
Bez obzira na to da
  li je reč o izmišljenoj priči ili tačnim podacima o životu legendarne
  vladarke, nije iznenađujuće što se i dalje o tome govori.  
Med odlično neguje
  kožu, delotvoran je antiseptik i fantastična zamena za šećer.  
Kada osećate da nije
  baš sve u najboljem redu, to jest da grip ili prehlada kucaju na vaša vrata,
  bolnom grlu najviše će prijati mešavina koja se dobija od soka jednog limuna
  i nekoliko kašičica meda. 
Umesto hidrantne
  kreme na lice (ili bilo koji deo tela gde ste primetili da vam je koža suva)
  nanesite malo meda, sačekajte tridesetak minuta i isperite.  
I poslednji savet
  stručnjaka za ovaj put – kada ostanete bez omiljenog proizvoda za negu usana
  probajte med!  | 
петак, 6. децембар 2013.
DA LI STE ZNALI DA MED LEČI PIJANSTVO?
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)

 
Нема коментара:
Постави коментар