недеља, 20. март 2016.

SAKUPLjAČ PČELINjEG OTROVA - ELEKTRONSKI UREĐAJ ZA PRIKUPLjANjE PČELINjEG OTROVA


Predstvljamo vam sjajan domaći uređaj za prikupljanje pčelinjeg otrova. Plod je predanog rada dvojice naših pronalazača. Model koji omogućava najbolji način prikupljanja otrova koji je do sada korišćen na našim prostorima. Poručite i isprobajte, garancija je dve godine!


Kako se koristi uređaj

Uređaj ima ugrađen set baterija i spreman je za upotrebu odmah iz pakovanja. Staklo treba da stoji ispod žica koje su postavljene na uređaju. Uređaj ne zahteva nikakvo dodatno namesštanje ili podešavanje.
Postavite uređaj na uzletište košnice, bočno okrenut ka košnici uz pomoć žice koja se nalazi u pakovanju.

Uključite uređaj pomoću prekidača. Uređaj počinje da radi. Indikacija da uređaj ispravno radi, je kratko treperenje zelene LED diode.
Svakih 45 sekundi, uređaj zastaje na 15 sekundi. Nakon 45 minuta rada, uređaj se automatski isključuje. To je maksimalno vreme za prikupljanje  pčelinjeg otrova u jednoj sesiji po košnicipo danu. Uređaj se može isključiti ručno pre nego što istekne 45 minuta, pritiskom prekidača na položaj 0.
 Kada isključite uređaj ili se sam isključi ostavite ga 5-20min u hladovini, bez vađenja stakla. Ovim omogućavate da pčele same odlete sa aparata.
Kada uklonite staklo - na njemu se nalaze beli kristali delimično osušenog pčelinjeg otrova. Uz pomoć strugača ukloniti otrov.


Otrov se čuva u tamnim bočicama, na suvom i hladnommestu , izbegavajući direktnu svetlost. Ovakav otrov može da se čuva u frižideru više od godinu dana. Da biste povećali kvalitet i očuvali njegove osobine, otrov može još da se osuši procesom liofilizacije. Ovakav otrov čuva svoja svojstva  5 godina.
Korišćenje uređaja ne utiče na izdvajanje drugih pčelinjih proizvoda.

Zamena baterija

Kada se baterije potroše počeće da treperi crvena LED dioda. Pregrada sa baterijama se nalazi sa zadnje strane uređaja. Poklopac je pričvršćen sa dva zavrtnja. Kada se oni skinu dolazi se do dela sa baterijama. Uređaj se napaja sa 3 baterije od 1,5 v. Voditi računa o rasporedu polariteta baterija.Ne koristiti punjive baterije.



 Ako se uređaj pokvasi vodom ili nekom drugom tečnošću prvo ga osušiti pre nego ste se stavi u ponovnu upotrebu.


Sve informacije o ceni i poručivanju proizvoda mozete dobiti putem maila vericamilojkovic@gmail.com



Нема коментара:

Постави коментар