недеља, 15. септембар 2013.

Tajne pčelinjih proizvoda


   tajne-pčelinjih-proizvoda
U saradnji sa prirodom, pčela nam nudi zdravlje. U svakoj košnici koja predstavlja prirodnu laboratoriju, pčela pravi remek dela prirode.

Pčelinji proizvodi predstavljaju pravo bogatstvo prirodnih šećera, vitamina, minerala, esencijalnih amino kiselina, enzima, belančevina, eteričnih ulja, biljnih antibiotika, hormona.


Med - hrana i lek

Predstavlja zlato prirode i zaboravljeno blago istorije. To je "najjeftinije" zdravlje koje možete danas kupiti. Reč je o slatkoj sirupastoj aromatičnoj materiji nastaloj sakupljanjem cvetnog i vancvetnog nektara. Pčela nektaru dodaje enzime koji složene šećere razgradjuju do prostih pri čemu se gubi veći deo vode.  Dobijeni nektar deponuje se u ćelije saća gde sazreva u med. Vancvetni nektar sakuplja se sa četinara, služi za dobijanje medljike meda jako tamne boje zbog visokog sadržaja mineralnih materija.

Fizička svojstva


Sveži med je gusta polutečna masa koja postepeno kristališe. Brzina kristalizacije zavisi od odnosa šećera glukoze i fruktoze u njemu i temperature na kojoj se med čuva. Med sa većim % glikoze brže kristališe, sa većim sadržajem fruktoze – sporije. Kvalitet kristalisanog i nekristalisanog meda je potpuno isti. Med je higroskopna materija, upija vlagu, zato ga treba čuvati  u staklenoj ambalaži van domašaja svetlosti i visoke temperature.

Sastav meda

Bogat je ugljenim hidratima, najviše prostim šećerima (75-85%), brojnim enzimima, vitaminima, mineralima, eteričnim uljima, esencijalnim amino kiselinama. Sadržaj masti i belančevina je mali ali su i ove količine važne za pravilan razvoj dece. Prisustvo biljnih antibiotika–fitoncida med svrstava u prirodne antibiotike. Antimikrobna svojstva se gube ako se med  stavlja u vrelo mleko ili čaj. 

Pravilo za korišćenje meda


Med se uzima drvenom ili plastičnom kašikom i rastvara u čaši mlake vode i koristi ½ sata pre jela. Najgori način uzimanja meda  je kada se isti uzme kašikom, a zatim proguta i popije voda. Med poseduje veliku specifičnu težinu, te kada kao takav padne na dno želuca, pošto je higroskopan oduzima vodu sluzokoži i oštećuje je. Takvim načinom uzimanja od  prisutnih šećera dobijamo samo kalorije i nista više.


Ukoliko želite da kontaktirate Dr Vericu u vezi lečenja, zakažite pregled u ordinaciji Medica Life.Ukoliko niste u mogućnosti da posetite ordinaciju, postoji mogućnost zakazivanja razgovora putem Skype-a!

Zakazivanje pregleda u Ordinaciji Medica Life
Jug Bogdanova 23 BeogradTel: 011 26 20 29 3,
Mob: 062 501 800 (interfon 10)

Radno vreme12 – 20h radnim danima
vikendom po dogovoru.

Email: info@medicalife.rs
Ukoliko želite konsutacije putem Skype-a, pošaljite vaše podatke i zahtev putem maila

vericamilojkovic@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар