петак, 6. децембар 2013.

DA LI STE ZNALI DA MED LEČI PIJANSTVO?




 U vreme raznih proslava i svetkovina, često se dešava da popijemo koju čašicu više i eto problema. Podugačkoj listi neverovatnih svojstava meda stručnjaci su dodali i da je reč o odličnom savezniku u borbi protiv posledica preterivanja u konzumiranju alkohola!

Kako bi sprečili jako dejstvo alkohola na ljudski organizam, dajemo vam jedan jako koristan savet u vezi korišćenja meda u vreme kada ste uneli više alkohola u svoj organizam.


 
Malo je poznato da će „slatkiš" koji proizvode pčele biti odličan saveznik posle pijanstva. 

Posle samo dve-tri kašičice meda, neka čašica više biće zaboravljena za tren oka, zahvaljujući fruktozi koja će ubrzati metabolizam i „proterati" alkohol iz tela. Najbolji način da se dejstvo alkohola poništi je taj da u čaši mlake vode razmutite dve kašike meda i odmah popijete.

Med će neutralisati alkohol koji je već osobođen u krvi i poništiti njegovo dejstvo.
Probajte, sigurni smo da će vas učinak oduševiti!

Evo još par korisnih saveta za upotrebu meda.

Umesto maske za lice ili omiljenog proizvoda za negu usana probajte slatki pčelinji proizvod.

Za čuvenu egipatsku lepoticu Kleopatru priča se da se negovala kupajući se u mleku u kojem je prethodno rastvoren med. 

Bez obzira na to da li je reč o izmišljenoj priči ili tačnim podacima o životu legendarne vladarke, nije iznenađujuće što se i dalje o tome govori. 

Med odlično neguje kožu, delotvoran je antiseptik i fantastična zamena za šećer. 


Kada osećate da nije baš sve u najboljem redu, to jest da grip ili prehlada kucaju na vaša vrata, bolnom grlu najviše će prijati mešavina koja se dobija od soka jednog limuna i nekoliko kašičica meda.

Umesto hidrantne kreme na lice (ili bilo koji deo tela gde ste primetili da vam je koža suva) nanesite malo meda, sačekajte tridesetak minuta i isperite. 

I poslednji savet stručnjaka za ovaj put – kada ostanete bez omiljenog proizvoda za negu usana probajte med! 


Нема коментара:

Постави коментар