уторак, 21. јануар 2014.

IZLEČITE PREHLADU ZA JEDAN DAN UZ VRUĆE PIVO I MED!

Prehlada i grip spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češce nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proleće i jesen. Ako osećate da cete se razboleti, morate odmah početi da preuzimate neophodne mere. Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je da se spreči razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.
Sta raditi ako osećate prve simptome prehlade i kako zaustaviti širenje bolesti i ojačati opšte zdravstveno stanje?
Ova tri jednostavna i efikasna i narodna recepta, pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i spečiti napredovanje bolesti.
Kako izlečiti prehladu za jedan dan?
1. Ovaj napitak je prirodna zamena za popularne „Coldrex i „Ferveks“, i možete ga napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan da ne kazem i bolji!
Ako osećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće.
U 1,5 litar prokuvane i ohlađene vode do sobne temperature, dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeca tableta ili vitamin C u prahu. Po želji mozete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.
Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mlevenog bibera i 1 kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.
3. I treci, provereni recept, koji će muški deo publike obožavati i koji je 100% efikasan.
Poznati lek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom.
Ne moze se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna!
Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) naspite u u šerpicu i ugrejte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilica i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet.
Moram reći da je ova smesa ima prilično neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kašlja deluje veoma efikasno.
lek protiv prehlade i kaslja - vruce pivo sa medomOvaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, poseduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda lečenja početnih simptoma prehlade i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.
U sva ova tri slučaja mozete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan!
Dr VERICA MILOJKOVIĆ
Specijalista opšte medicine
Licencirani Apiterapeut-
Centar Medica Life-savetovalište za apiterapiju
JugBogdanova23
0112620293
063 384825