субота, 26. април 2014.

PČELINJI VOSAK-prirodni melem za lečenje mnogih bolesti!

Ovaj melem leči mnoge bolesti, pa ćemo ih nabrojati: bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i opekotine. Takođe da napomenemo kako je melem bezopasan te da vam ne može naškoditi.

Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internetskih stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za lečenje niza bolesti.

Za pripremu lekovitog melema potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 jaje (kuvano, jer treba vam samo žumanac kojeg valja zgnječiti),
400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posedujete) i 60 grama pčelinjeg voska.


Priprema melema: U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanac ubacite u ulje s voskom. Ono će početi peniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu s vatre.

Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano mešanje, dodavati žumanac. Smesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite s vatre i ostavite 20-ak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanca bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u posudu, a u hladnjaku može stajati do deset mjeseci.
Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte kašičice masti tri puta na dan pre svakog obroka.


U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njome možete ojačati nokte te lečiti hemoroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.