уторак, 7. јануар 2020.

PČELINJI OTROV U MANUKA MEDU
















Manuka “VENZ” je inovativan prirodni proizvod formulisan iz specijalne mešavine NZ Manuka meda i pčelinjeg otrova VENZ ™, od pčela Novog Zelanda korišćenjem patentirane tehnologije ApiHealth (NZ patent #329585), predstavlja svetsku inovaciju. Glavni sastojak Manuka “VENZ” je multifloralni Manuka med MGO100 +, koji se sakuplja na Novom Zelandu iz grma Manuka, eptospermum scoparium, koji raste nekultivirano širom zemlje.



Posebne osobine Manuka meda potiču iz nektara Manuka cveta, koji doprinosi jedinstvenim prirodnim jedinjenjima koja čine Manuka med tako različitim od ostalih vrsta meda. Manuka med je u potpunosti sertifikovan sa MPI definicijom i MGO testiranjem. Inovativni sastojak Manuka “VENZ” je NZ Bee Venom VENZ ™. To je jedinstven višekomponentni kompleks koji sadrži oko 30 biološki aktivnih jedinjenja. Glavne komponente su peptidi: melittin, apamin, peptid 401, adolapin i inhibitori proteaze.

Pčelinji otrov podržava imuni sistem u zdravstvenom stanju i doprinosi proizvodnji endogenog kortizola u nadbubrežnoj žlezdi, koji štiti telo od nepovoljnih faktora životne sredine i pruža zajedničku podršku mobilnosti.

Pčelinji otrov je veoma jedinstven po svom sastavu i ima višestruko dejstvo na organizam: pomaže u održavanju normalne cirkulacije krvi, podržava fizičku snagu i dobrobit, podržava pokretljivost zglobova, ima antioksidativne efekte i podržava imuni sistem.
Doze pčelinjih otrova su sigurne i daju vrlo dobar blagotvoran uticaj. Imamo
puno pozitivnih referenci. ApiHealth zaštitni znak VENZ ™ garantuje da svaka čajna kašika meda s 5 grama meda pčelinjeg otrova sadrži polovinu uboda pčela. Upotreba: ½ kafene kašike pustiti da se istopi ispod jezika. Uzimati najviše 4 puta dnevno.

Dr Nikolaj Nikolajev predložio je korišćenje praha suvog pčelinjeg otrova VENZ ™ sa proizvodima na bazi meda i razvio tehnologiju mešanja tečnog meda sa suvim pčelinjim otrovom. Sigurna i korisna zdravstvena doza pčelinjeg otrova u proizvodima je naučno utemeljena.





Ova tehnologija je prepoznata kao inovativna (NZ patent # 333790). Glavna prednost ove tehnologije je mogućnost standardizacije doziranja pčelinjih otrova u konačnom proizvodu koja omogućava proizvodnju sigurnih proizvoda od meda i pčelinjeg otrova sa odličnim korisnim
svojstvima. Tehnologija proizvodnje ima dodatnu jedinstvenu prednost, sve dok je najalergičnija komponenta pčelinjeg otrova fosfolipaza A2 inaktivirana u Manuka medu. Zbog toga su proizvodi meda od pčelinjeg otrova ApiHealth potpuno sigurni.

Druga prednost je očuvanje biološki aktivnih sastojaka meda i pčelinjeg otrova i njihova lekovita svojstva tokom dugog vremenskog perioda. Nadamo se da ćete biti zadovoljni kvalitetom meda čelinjih otrova i od njih ćete dobiti pravu korist.

Za proizvodnju meda od pčelinjeg otrova ApiHealth je razvio i patentirao tehnologiju (patent br. 333790) koja omogućava proizvodnju sigurnih proizvoda od medenog pčelinjeg otrovka sa odličnim korisnim svojstvima.
Pomaže kod problema sa zglobovima i mišićima i protokom krvi (giht) pravi je prirodni iscelitelj. Potvrđeno je da ima jako imunostimulativno dejstvo, odnosno jača odbrambene sposobnosti organizma, deluje stimulativno na endokrini sistem, odnosno pojačava lučenje hormona,  pojačava i
cirkulaciju u unutrašnjim organima i bolje snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama.
Takođe, deluje antialergijski ako se daje postupno u malim dozama, dok kardiotonički i antihipertenzivno jača snagu srca i utiče na snižavanje krvnog pritiska.

Osim toga, produžava vreme zgrušavanja krvi, smanjuje holesterol u krvi, deluje regenerativno, odnosno poboljšava obnavljanje tkiva i koristi se kod teško zarastajućih rana. Deluje i protivupalno , usporava i sklerozu krvnih sudova. Formule i korisne doze pčelinjih otrova za ove proizvode su naučno potkrijepljene.



Naučne informacije:

1. Honey Bee Venom (Apis mellifera) contains Anti-coagulation Factors
and Increases the Blood-clotting time. –Zolfagharian H et al. Journal of
Acupuncture 2015:18(4), 007-011
2. Anticoagulant properties of Apis mellifera (honey bee) venom.- Ouyang
C, et al
      Toxicon. 1979;17(2):197-201
3. Bee venom acupuncture for the treatment of chronic low back pain:
study protocol for a randomized, double-blinded, sham-controlled
trial.  Seo BK , et al. Trials. 2013 Jan 14;14:16. doi:
10.1186/1745-6215-14-16.
4. Bee venom acupuncture for rheumatoid arthritis: a systematic review
protocol.                           Lee JA, et al. BMJ Open. 2014 Apr
23;4(4):e004602. doi: 10.1136/bmjopen-2013-004602
5. Clinical effectiveness of bee venom acupuncture and physiotherapy in
the treatment of adhesive capsulitis: a randomized controlled trial. Koh
PS    et al. J Shoulder Elbow Surg. 2013 Aug;22(8):1053-62
6. The Analgesic Efficacy of Bee Venom Acupuncture for Knee
Osteoarthritis: A Comparative      Study with Needle Acupuncture
Young-Bae Kwon et al, Am. J. Chin. Med. 29, 187 (2001).
DOI: http://dx.doi.org.pro
7. Impact of Bee Venom Enzymes on Diseases and Immune Responses
           Md. Sakib Hossen et al. Molecules 2017, 22, 25;
doi:10.3390/molecules22010025



Dr Verica Milojković
Specijalista opšte medicine / Licencirani apiterapeut
Predsednik Srpskog Apiterapeutskog Društva
Predsednik komisije za apiterapiju SPOS-a
Predsednik komisije za edukaciju iz apiterapije “INTERNATIONAL 
FEDERATION  of APITHERAPY” (IFA)
W www.apiterapija.rs
Blog http://drvericamilojkovic-apiterapija.blogspot.com/
FB https://www.facebook.com/ApiterapijaSrbijaDrVericaMilojkovic

Нема коментара:

Постави коментар