субота, 2. март 2019.

KANDIDIJAZA


Kandidijaza je oboljenje izazavno gljivicom koja pripada rodu Candida, živi u našima ustima i crevima. Njen glavni zadatak je da pomogne varenje i asorpciju hranljivih materija, ali ako imate previše gljivice Candide u organizmu, ona probija zidove creva i ulazi u krvotok, ispušta toksine koji uzrokuju mnoge zdravstvene probleme od varenja hrane  pa do depresije.
Candida najčešće napada kožu, nokte,oralnu,vaginalnu,urinarnu i analnu sluznicu. 



Zašto dolazi do infekcije Candidom

Najčešći uzroci infekcije kandidom su: moderan životni stil, nepravilna ishrana, preterani unos namirnica bogatih šećerom i skrobom, nepodnošenje glutena i kazeina, lekovi (antibiotici, kortikosteroidi, antidepresivi), kontracepcija ili hormonska terapija, nedostatak želudačne kiseline, prekomerni unos alkohola, pad imuniteta, trudnoća, stres, depresija,  dijabetes, gojaznost.

Utvrđivanje Candide testovima

Prisutnost kandide može da se dijagnostikuje pomoću testova. U zavisnosti od laboratorije, može da se izvrši analiza stolice na gljivice, analiza pljuvačke ili krvi na antitela (IgG i IgA) na kandidu ili analiza urina koja pokazuje prisutnost gljivica.

Simptomi prekomernog rasta Candide albicans

suva sluzokoža, alergije, kijanje, zapušen  nos, hronično curenje nosa, čest kašalj, bol u grlu, suva usta, lezije po jeziku, pečenje u ustima, česte prehlade, simptomi organa za varenje kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i gorušica, snažna želja za slatkom hranom, loš zadah iz usta, česte glavobolje i hronični umor, problem sa menstrualnim ciklusom.

Protokol protiv Candide

1. Uskratiti joj hranu uz anti-kandida dijetu

2. Uništiti prekomeran rast 

3. Izbaciti je iz organizma 

4. Izgraditi zdravu crevnu floru (probiotici,)

5. Ojačati organizam i imunitet 




Kako se rešiti Candide albicans

Promena načina ishrane. Gljivice se hrane ugljenim hidratima. U ugljene hidrate spadaju šećeri, skrob i vlakna s tim da vlakna ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo tih ugljenih hidrata.

Smanjeni unos ugljenih hidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obrok bi trebalo da se sastoji od proteinskog dela (meso, riba, jaja) i povrća uz masnoće u kojima se priprema hrana. Anti-kandida dijeta koja isključuje šećere i belo brašno. Kada je reč o hlebu, hleb  od heljdinog brašna. Ali budite oprezni: napravite sami, kod kuće i ne dodajite kvasac. Umjesto kvasca, dodajte malo sode bikarbone.

Koja je hrana dopuštena za vreme anti-Candida dijete

- Sve vrste mesa: piletina, ćuretina, govedina, jagnjetina, svinjetina, teletina,iznutrice .
 - Povrće
 - Riba i ostala hrana iz mora
 - Lakto-fermentisane namirnice (domaći kefir, domaći kiseli kupus)
 - Jaja i masti (maslac, pileća, pačja, goveđa i svinjska mast)
 - Hladno presovana ulja –maslinovo, laneno i susamovo ulje
 - Luk, beli luk, đumbir, kurkuma, začinsko bilje
Limun, avokado i zelene jabuke
 - Supe od kostiju – mesne, kokošje, riblje i supe od povrća
 - kašasti sokovi od povrća
 - Orašasti plodovi (kikiriki ne)
 - Kokosovo brašno, kokosovo mleko, nezaslađeni kakao prah,
 - Voda, biljni čajevi, limunada


PRIRODNA TERAPIJA

Anti kandida prorgram sa propolisom


Cilj anti candida programa nije samo eliminisanje candide, već jačanje organizma i eliminisanje  štetnih posledica prekomernog rasta candide.

Osnovni koraci anti-candida programa propolisom su:
-uništavanje candide i vraćanje crevne flore u ravnotežu
-regeneracija, obnavljanje sluzokože digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta.
-eliminacija štetnih produkata candide(detoksikacija organizma).
-jačanje odbrambenih snaga organizma
-nadoknada vitamina minerala

Propolis uništava candidu(fungicidno dejstvo) i zaustavlja njen rast (fungistatsko nejstvo). Zbog kombinovanog fungicidnog i fungistatskog efekta, nema naglog uništavanja candide, kao ni naglog otpuštanja velike količine njenih toksina u krvotok. Na ovaj način se izbegava sindrom prekomernog odumiranja candide, kada dolazi do naglog pogoršanja svih tegoba. Propolis ne uništava dobre bakterije u crevima i pomaše njihovu obnovu.
Polen protiv kandide donosi odlične rezultate, jer suzbija širenje ove uporne gljivice. Lečenje kandidijaze uz primenu konvencionalnih lekova, ume potrajati mesecima, stoga primenite ovaj prirodni proizvod.


Ulje divljeg origana


Ulje divljeg Origana je jedno od najefikasnijih prirodnih antibiotika koji poznaje nauka. Izuzetno efikasno eliminiše patogene i to na potpuno bezbjedan i prirodan način bez obzira da li su to virusi prehlade i gripa, gljivične ili bakterijske infekcije. Ovo ulje povećava otpronost organizma i imunitet. Snažno i efikasno djeluje kod ovih oboljenja: salmonele, candide, bronhitisa, sinusitisa, esherihia colli, bronhitisa (ima antispazmatičko dejstvo).
Preporučuje se i kao lijek kod gljivičnih i bakterijskih virusnih infekcija, alergija te za eliminisanje parazita iz organizma. Pri laboratorijskim istraživanjima primarni sastojak karvakrol se pokazao kao jedan od najjačih antiseptika koji su poznati na svijetu. Važno je napomenuti da je velika prednosu u korišćenju ovog ulja u tome da patogeni ne mogu razviti imunitet prema njemu.




















Dr Verica Milojkovic 

Specialist of General medicine / Licensed apitherapist
President of the Serbian Apitherapy Society
Executive member of the International Federation of Apitherapy-IFA
President of the Apitherapy Education Commission IFA
web:     www.apiterapija.rs        

1 коментар:

  1. Procitajte tekst..o Candidijazi od specijaliste Dr Verice Milojkovic,koja uspesno leci pacijente od raznih gljivicnih oboljenja..Svaka pohvala za nju i njen trud ..za uspesno izlecenje od ove opake bolesti.Hvala vama Dr Milojkovic!

    ОдговориИзбриши